Evden Eve Nakliyatta 10 Adımda Mobilyaları Sökme/Monte Etme İşlemi

Evden Eve Nakliyatta 10 Adımda Mobilyaları Sökme/Monte Etme İşlemi

Evden eve nakliyat sürecinde, cevaplanması zor bir soru, mobilyalarınızı nasıl sökeceğinizdir?

Mobilyaları kendiniz taşımanız hiç de kolay değildir ve bu karmaşık görevin en kritik aşaması mobilya sökme adımıdır. Gerçekte, mobilya taşımak için nasıl söküleceğinin bilgisine sahip olmak, tüm mobilya taşıma işini herkes için çok daha kolay ve daha güvenli hale getirecektir.

Evden eve nakliyat sürecinde mobilyalarınızı sökmek için bu 10 adımı kullanın, böylece masraflı maddi hasar ve yararlanmaların önüne geçin.

Adım 1. Taşınmayacak Mobilyaları Ayırın

Mobilya sökme görevine başlamadan önce, yapmanız gereken ilk şey, hangi mobilya eşyalarını yeni eve taşıyacağınıza karar vermelisiniz. Yapmanız gereken: bütün odaları gözden geçirin ve orada bulunan tüm mobilya parçalarının ayrıntılı bir listesini oluşturun. Evde sahip olduğunuz her mobilya eşyalarını götürmek için listeye alın:

  • yatak,
  • kanepeler (koltuk takımı),
  • tablolar,
  • sandalyeler,
  • şifonyer (dolaplar);
  • masalar;
  • komidin
  • dolaplar,
  • tv ve tv ünitesi
  • elbise dolabı
  • kitap rafları vb.

Çok eski uzun yol boyunca taşıma ve yerleştirmede zarar görecek bu süreci kaldırmayacak kadar eski mobilyalarınız var ise onları ihtiyaç sahibine verebilir veya satabilirsiniz. Sadece gerçekten ihtiyacınız olan ve sizin için herhangi bir duygusal değere sahip mobilyaları taşımayı seçin.

Adım 2. Mobilyalarınızı Ölçün ve Ölçümleri Karşılaştırın

Evden eve nakliyatta tüm mobilyaları sökmeli misiniz? Cevap: HAYIR.

Mobilyaların sökülmesinin sadece bir mobilya parçasının, taşınacağınız eski evdeki kapı ve koridorlardan güvenli bir şekilde geçemeyecek kadar büyük olması veya bir birim olarak güvenli bir şekilde taşınması çok ağır olduğunda gerekli olmasıdır.

Bazen bir mobilya ünitesi, keskin bir köşede güvenli bir şekilde manevra yapmak için çok uzun veya çok yüksek olabilir veya nakliyat aracında giderken kazasız merdivenlerden aşağı doğru hareket edebilir. Tüm bu durumlarda cevap evet ise, hasar veya yaralanmaları önlemek için mobilyaları sökülmesi gerekir.

Daha büyük parçaların boyutlarını (yükseklik, genişlik ve uzunluk) ölçün, ardından evdeki tüm kapıları ve koridorları ölçün ve bir sonraki paketleme ve taşıma adımlarınızı bulmak için bu ölçümleri karşılaştırın.

Sandalyeler, sehpalar veya komodinler, küçük kitaplıklar, mini masalar gibi bazı küçük mobilya parçalarının sökülmesine gerek yoktur, sadece yol için yeterince korunmalıdır.

Adım 3. Mobilyaların Sökülmesi için Yeterli Alan Ayarlayın

Mobilya sökme görevinin zorluk derecesi büyük ölçüde değişebilir.

Sonuçta, mutfak masasının bacaklarını sökmek ve koruyucu battaniyelere ayrı ayrı paketlemek daha kolay ve daha güvenli taşıma için yatak odasındaki yatağınızın sökülmesi arasında büyük bir fark var.

Büyük boyutlu mobilyalar taşınırken bir sonraki adım, doğru sökme için yeterli alan yaratmaktır. Sökme gerektiren öğe büyük ve ağır ve bir duvara dayalı bir şekilde önce iskeleti bozulmayacak şekilde iç rafların sökülmesi daha sonra bacak kısımlarının sökülmeye devam edilmelidir.

Adım 4. Mobilyaların Montaj Kılavuzlarına Göz Atın

Bazı büyük mobilya parçalarının kısmen veya tamamen sökülmesi, oldukça basit olacaktır ve görevi tamamlamak için ihtiyacınız olan tek şey profesyonel halledilmesidir. Örneğin, evden eve nakliyat sürecini zorlaştıracak herhangi bir çıkıntılı parça varsa, çıkarmak için bunları sökün.

Bununla birlikte, bazı mobilya parçaları bundan daha karmaşık olacaktır ve düzgün bir şekilde sökmek için ilgili kullanım kılavuzlarına ihtiyacınız olabilir. Bu, özellikle hasarı önlemek için belirli bir montaj/demontaj sırasını izleyen kesit mobilya eşyaları için geçerlidir.

Mobilya kurulum kılavuzu bulamazsanız, arama motorları üzerinden olarak aramayı deneyin veya satın almış olduğunuz bir mobilya mağazasını arayın ve oradaki profesyonellerden tavsiye alın.

Adım 5. Doğru Mobilya Sökme Ekipmanlarını Hazırlayın

Evin daha küçük kapılarına ve daha dar koridorlarına sığabilmesi için mobilya eşyaları üzerinde çalışmaya başlamadan önce, ihtiyacınız olan araçları kesintiye uğratmayacak şekilde hazırlamanız öneriyoruz.

Bir hareket için mobilyaları sökerken, bu malzemelere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Tornavidalar: Farklı parçalar farklı boyutlarda vidalarla vidalanacağı için bir takım tornavida alın.

Matkap: Vidaları daha hızlı sökmek için kullanabilirsiniz.

Çekiç: Küçük bir çekiç alın, ancak bir mobilya parçasına kolayca zarar verebileceğinden çok dikkatli kullanın. İdeal olarak, normal metallerden çok daha bağışlayıcı olduğu bilinen kauçuk çekiçlerden birini alabilirsiniz.

Mobilya kullanım kılavuzunuz varsa, işi yapmak için genellikle daha özel bir araca ihtiyacınız olup olmadığını kontrol edin.

Adım 6. Vidaları Kaybetmeyin

Evden eve nakliyat sırasında, daha küçük eşyaların yanlış yerleştirilmesi veya kaybolması kolaydır, bu nedenle iki ev arasında taşınırken dikkatli olmalısınız. Ağzı kapatabilen kutular, kavanoz veya torbaları, taşıma sırasında cıvataları, somunları, pulları, vidaları vb. korumak için iyi olacaktır.

Plastik poşetleri doldurduktan sonra etiketlemeyi unutmayın, böylece mobilya parçalarını yeniden monte etmeye başladığınızda bu sabitleme elemanlarının nereye gitmesi gerektiğini bilirsiniz

Adım 7. Yardım Alın

Daha büyük ve daha ağır mobilya parçalarını yanlış bir şey yapma riski nedeniyle tamamen kendi başınıza sökmeyin. Elbise dolapları gibi bazı mobilyaların üst üste iki veya daha fazla bölümü olacaktır, bu nedenle mobilya sökme işinin güvenliğini garanti etmek için en az iki kişi gerekecektir.

Bu konu da yetişkin birinden yardım alabilirsiniz. Mobilya montajı ve demontajında ​​belirli bir tecrübeye sahip olduğunu bildiğiniz birini tanıyorsanız, mümkünse onlardan yardım isteyin.

Eğer böyle birisi yok ise nakliyat firmasından bu konu da destek alabilirsiniz.

Adım 8. Sökerken Dikkat Edin

Artık mobilya sökme işine başlamaya hazır olduğunuza göre, artık işe koyulma zamanı. Sahip olduğunuz en büyük mobilya parçalarını sökerek, ana mobilya yapılarını hareket etmeyi daha kolay ve güvenli hale getireceğinizi, zemin hasarı, maddi hasar (duvarlar ve kapılar) ve kişisel yaralanma riskini etkili bir şekilde ortadan kaldıracağınızı unutmayın.

Evi taşırken mobilyaları sökmek için bu ipuçlarına dikkat edin:

Çıkıntılı elemanlar: Çıkıntı yapan tüm mobilya parçalarını ayırın; ayaklar, süslemeler, vb. çıkıntısını sökerek taşınırken zarar görmesini veya bir başka mobilyaya zarar vermesinin önüne geçebilirsiniz.

Cam parçalar: Yanınıza aldığınız mobilyalardan daima cam parçaları çıkarın. Dikkatlice ve yavaşça, bu cam rafları, cam kapıları veya cam panelleri çıkarın ve önce ambalaj kağıdına, ardından yumuşak koruyucu battaniyelere ayrı ayrı paketleyin.

Kırılabilir öğeler: Mümkün olduğunda, çok hassas olan çıkarılabilir parçaları çıkarın ve evden eve taşınma sırasında kırılma riski taşır.

Sabitleme elemanları: Yukarıda tartışıldığı gibi, tüm vidaları, cıvataları, somunları, vb. sıkıca kapanan plastik torbalarda saklayın. Taşınma sonrasında daha kolay bulmak için bu torbaları uygun şekilde etiketleyin veya doğrudan demonte edilecek mobilya parçasına takın.

Mobilyanızın montaj kılavuzundan bakarak sahip olduğunuz büyük mobilya parçalarının nasıl söküleceği veya monte edileceği hakkında ayrıntılı bilgi edinin.

Adım 9. Tüm müstakil mobilya parçalarını koruyun

Bir mobilya parçasını ayırdığınızda, sökülen parçaları taşıma sırasında hasar görmemesi için koruyun.

Gazete veya ambalaj kağıdı: İlk koruyucu katman olarak kullanın, çoğunlukla ekstra kırılgan olan daha küçük elemanlar için.

Kabarcıklı naylon: Bir önceki adımda paketlediniz mobilya parçaları için ideal koruma. Kabarcıklı plastik ahşap yüzeylere doğrudan temas ettiğinde olası hasarı önlemek için ilk ambalaj kağıdı tabakasının üzerine kabarcık sargısı kullanın.

Mobilya battaniyeleri: Bu kalın koruyucu battaniyeler, kısmi mobilya sökme işleminden sonra mobilyaları paketlerken en dış tabaka olarak kullanılmalıdır. Evet, sıradan ev battaniyeleri kullanabilirsiniz, ancak hareket sırasında harap olacaklarının bilmelisiniz.

Adım 10. Nakliyat Firması ile Anlaşın

Mobilyaların sökülmesini profesyonel yardım almadan yapmak beklediğinizden daha zor olabilir. Örneğin, yapıştırılmış veya çivilenmiş mobilya elemanlarına rastlarsanız, parçalara zarar verme riski çok fazla olur.

Ayrıca, büyük mobilya ünitelerini ayırmaya çalışırken zaman kaybetmek iyi fikir olmayabilir, çünkü hareketli kontrol listeniz ilgilenmek için daha önemli görevlerle dolu olacaktır.

Evden eve nakliyat firması mobilyaları eşyalarını sökecek mi? Evet, tam hizmet veren şirketler ek bir ücret karşılığında mobilya sökme hizmetini sunmaktadır. Evden eve taşımacılık tamamlandıktan sonra yeni evde mobilya montaj hizmetleri de alabilirsiniz.

12 Nisan 2020
3.319 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?